Above Lobsterville

Above Lobsterville —

An open interior with an expansive view.


The original single story, open ceiling house had only a ladder-accessed widows walk to view the dramatic sweep of Vineyard Sound beyond the immediate tree line.

As local zoning would not allow the new ridgeline to exceed this height, the solution was to lower the foundation slightly and house a second story living loft and balcony under a shed dormer, capturing most of the former view from the comfort of interior space.

Additionally, as the original first floor plan ignored intermittent openings to the same vistas, the living and dining areas were relocated so that their walls have broad openings to an expansive terrace and the view beyond.

A gabled volume pierces the main roof at a right angle, providing clerestory light to the vaulted ceiling that defines the kitchen and dining areas below.

Design Build Projects